top of page

Wie en wat is de Ransbende eigenlijk?

WAAR?

Ransbende Vzw kan je vinden in de schuur en op het domein van een ecologisch gezinnetje in Ransberg. Ze wonen er prachtig en rustig tussen de boomgaarden  samen met een hele bende diertjes.

WIE?

Ransbende bestaat uit een  knotsgekke groep van creatievelingen, natuurliefhebbers en eeuwige kinderharten vol eenhoornkrachten. Als je je ogen sluit, dan kan je ons zien vliegen over regenbogen!

Deze heerlijke mix maakt dat wij een fantastische broedplaats kunnen bieden waar kinderen volop kinds kunnen zijn en al spelend leren.

Filmpje: een dag bij ons op kamp

Wat doen we?

Elk kind is anders. Wij werken met elk uniek talent.

Als je ons vraagt wat we letterlijk doen, dan zeggen we dat we kampen organiseren rond het maken van je eigen filmpjes, je leren circussen, ravotten en spelen, springen op springkastelen, klimmen over stro parcours, dieren knuffelen en verzorgen, knutselen, zingen, dansen, tafeltennissen, in het groen zitten, niets doen, luieren, samen eten, samen spelen, heel gek doen, tijd nemen voor elkaar, tijd nemen voor ons zelf, in groep spelen, alleen zijn, naar elkaar luisteren, elkaar complimentjes geven, kleine en grote pijntjes verzorgen, vrienden maken, ruzie maken, het weer bijleggen, samen heel hard lachen, samen stevig discussiëren, stil zijn met elkaar, veel lawaai maken...

Maar als je  wilt weten WAT we allemaal doen, dan vertellen we je dat we heel graag met kinderen werken. Dat we geloven dat elk kind anders is, maar dan ook echt. Of we nu een circus kamp, filmkamp of knuffelen met dieren kamp organiseren, ALTIJD vertrekken we vanuit elk kind afzonderlijk. Zij bepalen hoe het kamp in elkaar zit, met wie ze in een groepje willen zitten en hoe ze omgaan met ons aanbod.

 

Bij een filmkamp bijvoorbeeld kiezen ze een groepje op basis van hun vriendjes (heel belangrijk!) maar ook op basis van wat ze leuk/niet leuk vinden.  (stel dat je beste vriend een horror film wilt maken en jij liever een romantische film, dan kan je ofwel een romantische horror film maken, ofwel elk in een ander groepje zitten, ofwel enkel een horror of enkel een romantische film maken). De kinderen verzinnen helemaal samen hun eigen filmpje, filmen dat met elkaar en monteren het zelf. Dit allemaal onder onze begeleiding. 

Het concept "film" ligt dus vast, maar alles daarrond kiezen ze zelf. Het is zelfs mogelijk om niet in een groepje te werken, maar gewoon op je eentje een film uit te werken.

We leren kinderen zichzelf te zijn, in zichzelf te geloven. En we gaan bij elk kind op zoek naar zijn of haar talenten en werken daar op verder. We laten ons ook niet doen door de mogelijke beperkingen die het leven ons heeft gegeven. Ieder kind is uniek, anders en dat is iets om fier op te zijn.

bottom of page